top of page

Lif Kaynağı Hafif İrmik Helvası


Lif kaynağı irmik faydaları ile tatlı tariflerinin yıldızı! Ayrıca E ve B vitaminleri açısından da oldukça zengin. Yapımı da bir o kadar kolay olan irmik helvasını çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Siz de bu tarifi denemek isterseniz detaylar hemen aşağıda.


Malzemeler


2 su bardağı irmik

1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1 bardak kullanabilir)

2 su bardağı su


YAPILIŞI

İrmiği Garandere Naturel Sızma Zeytinyağı ile birlikte orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.

3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavurun.

Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri yavaş yavaş ekleyin ve 4 dakika da şekerle kavurun. (Burada irmik çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.)

Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekleyin. Su hemen kaynıyor zaten, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Dilerseniz helvanızı fıstık, ceviz, fındık gibi kuruyemişlerle süsleyip tatlandırabilirsiniz.


Afiyet olsun.


Püf Noktası Su ve şekeri ayrıca şerbet gibi pişirip irmiği kavurunca eklemek istiyorsanız şerbetin sıcak olmamasına dikkat edin çünkü ikisi de sıcak olursa hamurumsu bir tat olabilir.

61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page