top of page

Balığın Lezzetine Doyulmaz Üç Tonu

Sağlıklı beslenmenin mükemmel yollarından biri de soframızda deniz ürünlerine yer vermekten geçiyor. Uzmanlara göre haftada en az bir kez balık yemek, beyin sağlığını koruyor. A, B, D grubu vitaminlerin yanı sıra omega 3, kalsiyum ve magnezyum bakımından da zengin olan deniz ürünlerinden balığı pişirirken kullandığımız soslarsa balığın tadını çıkarmanın harika nedenlerinden sadece biri. Kokusundan rahatsız olanlar ve fırında balık tercih edenler için harika sos tarifleri hazırladık. Siz de balığınızın tadını zenginleştirmek isterseniz aşağıdaki sos tariflerine göz atabilirsiniz.



Pesto Sos

Malzemeler

2 demet taze fesleğen

150 gram parmesan peyniri

150 gram çam fıstığı

5-6 diş sarımsak

Tuz


Yapılışı

Fesleğenleri yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Çam fıstıklarını yağsız tavada 3-4 dakika kavurun. Parmesan peynirini rendeleyin. Sarımsakları tuzla beraber ezin. Sonrasında tüm malzemeleri mutfak robotunda kıvamlı bir püre haline getirin. Garandere Natürel Sızma Zeytinyağını yavaş yavaş karışıma ekleyin. Balığınızı (somon öneriyoruz) fırın kabına yan yana dizin. Balıkların üzerine hazırladığınız pesto sosunu fırça yardımıyla düzgünce yayın. Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyoyla örtün. Önceden ısıtılmış 180 derecede balıklarınızı pişirin.

  • Pesto sosunuzu dilerseniz balığınızın yanında ya da makarnalarınızla da tüketebilirsiniz.


Bademli Sos

Malzemeler

1 su bardağı badem

1 yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı limon suyu

Karabiber

Tuz


Yapılışı

Bademleri kabuklarını soyabilmek için kaynar suda 10 dakika bekletin. Kabuklarını soyduğunuz bademleri ve diğer malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Çok koyu kıvamlı bir sos elde ederseniz su ile sosunuzu açabilirsiniz. Balığınızı (levrek öneriyoruz) fırın kabına yan yana dizin. Balıkların üzerine hazırladığınız badem sosunu fırça yardımıyla düzgünce yayın. Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyoyla örtün. Önceden ısıtılmış 180 derecede balıklarınızı pişirin.

  • Bademli sosunuzu dilerseniz balığınızın yanında ya da fırında pişirdiğiniz tavuk tarifleriyle de tüketebilirsiniz.


Sarımsaklı Limonlu Sos

Malzemeler

8-10 diş sarımsak

2 yemek kaşığı limon suyu

2-3 yaprak defne

Kekik

Tuz


Yapılışı

Garandere Natürel Sızma Zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak 2-3 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz karışımın içerisine kekik (kurutulmuş yerine taze kekik tercih etmenizi öneriyoruz), limon suyu ve tuzu ilave edin. Balıkların üzerine hazırladığınız sarımsaklı sosu fırça yardımıyla düzgünce yayın. Defne yapraklarını

üzerine koyun. Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyoyla örtün. Önceden ısıtılmış 180 derecede balıklarınızı pişirin.


Afiyet olsun.



*Tariflerimizdeki sosları sezondaki balıklar ile kullanabilir ya da damak tadınıza en çok uyan balıklarla tarifleri baştan yaratabilirsiniz.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page