top of page

Aile Boyu Lezzet: Pazar Pizzası

Pizza, her yaşın zevkle tükettiği bir lezzet. Bir çoğumuza hamur işi gibi gelse de aslında doğru ve taze malzemelerle yapılmış bir pizza oldukça sağlıklı ve besleyici bir öğündür. Üzerini bol miktarda sebze ile süsleyeceğiniz bir pizza çocuklarınıza da sebze yedirmenin güzel bir yolu olabilir. O halde günlerden Pazarsa ve biz sevdiklerimizle bir aradaysak herkesin çok seveceği kolay pizza tarifini aşağıya bırakıyoruz. Siz de pizzanızı seçeceğiniz malzemelerle damak tadınıza göre lezzetlendirebilirsiniz.


Malzemeler

Hamuru için;

2.5 su bardağı un

2 yemek kaşığı Garandere Naturel Sızma Zeytinyağı

1 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker


Üstü için;

Mozarella peyniri ya da kaşar peyniri

Salam/Sucuk

Konserve mısır

Soğan

Yeşil zeytin

Mantar

Yeşil biber

Tercihe göre domates, sosis ve siyah zeytin


Sosu için;

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

Fesleğen (Kekik de kullanabilirsiniz)

Tuz


Yapılışı

İlk olarak maya, şeker ve ılık suyu bir kabın içine alın ve mayanın çözünmesi için 10 dakika bekleyin. Bu esnada farklı bir kabın içine unu ekleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. Mayalı suyu çukura döktükten sonra kalan malzemeleri de hamurun içine ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini streç ile kapatıp 25-30 dakika bekletin.


Sos için, domatesleri ve sarımsakları rendeleyin. Rendelenmiş domates, sarımsak ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra üzerine ılık su, salça ve baharatları ekleyin. Mayalanan hamuru birkaç kez daha yoğurun ve merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açın. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine koyun ve üzerine hazırladığınız domates sosu fırça yardımıyla yayın. Üzerine rendelenmiş mozarella peynirini serpin. Daha sonra dilediğiniz iç malzemeleri hamurun üzerine dizin. Pizzanın üzerinde bir kez zeytinyağı gezdirin.


Kenarlarının çıtır olmasını istiyorsanız fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.


Son olarak 200 derecede 15 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page