top of page

Zeytinyağının Son Tüketim Tarihi Var Mıdır?

Güncelleme tarihi: 22 May 2021

Elbette bu soru, muhtemelen birden fazla kez sorduğunuz bir sorudur. Ambalaja ve etikete baktığınızda zeytinyağı şişelerinde son kullanma tarihini bulamıyor olabilirsiniz.

Cevap basit: Zeytinyağını uygun şekilde saklarsanız özelliklerini uzun süre koruyabilir ve bileşiminin iyiliği çoğu zamanla bozulmaz. Bu nedenle zeytinyağının son kullanma tarihi vardır ama kendi başına bir son tüketim tarihi yoktur.


Son kullanma tarihi ile son tüketim tarihi arasındaki fark; son kullanma tarihi genellikle şişeleme tarihinden itibaren 9 ila 24 ay arasında olmasıdır. Bu, zeytinyağının tadını ve kokusunu mükemmel durumda tuttuğu süreyi belirler.


Son kullanma tarihinden sonra zeytinyağı tüketmek kesinlikle güvenli olsa da bu noktadan itibaren üretici, ürünün şişeleme anında olduğu gibi tam organik özelliklerini koruyacağını garanti edemez. Bu sizin zeytinyağını nasıl sakladığınıza bağlıdır. Zeytinyağınızın her zaman mükemmel durumda kalması için doğru şekilde saklamanız gerekir.


Biz, tüketicilerimizin satın aldıkları zeytinyağının etiketini okumasını mutlaka öneriyoruz. Etikette zeytinyağının cinsine (sızma, natürel sızma vb.) ek olarak, etiket üzerindeki kökenini kontrol ederek gerçek zeytinyağı olduğundan emin olabilirsiniz.


 

Zeytinyağınızın ömrünü uzatmak ve en sağlıklı şekilde tüketmek için “Zeytinyağını Evde Sağlıklı Saklama Koşulları Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.



68 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page