top of page

Zeytinyağının Mutlulukla Bir İlgisi Var Demiş Miydik?



Güne keyifle başlamak ve gün içinde mutluluğumuzu devam ettirmek kuşkusuz ki hepimizin isteği.


Mutlu olmak için dış etkenler kadar vücudunuzdaki hormonlar da oldukça etkili. Stres ve depresyon gibi mutsuzluğa yol açan problemler mutluluk hormonlarının yeterince salgılanmaması ile doğrudan ilişkili.


Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin bizi neşeli, canlı, zinde hissettirir. Eksikliğinde depresif, karamsar ve öfkeli oluruz. Serotonini yükseltmek için egzersiz yapmak, düzenli uyku ve en önemlisi sağlıklı beslenmek gerekir.


Bazı besinleri tüketerek mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırmak mümkündür.


Mutluluk hormonu deyince aklımıza ilk gelen besin çikolata olsa da yağ söz konusu olduğunda doğru yağı seçmek önemlidir. Tekli doymamış yağ mutluluk hormonu salgılamada etkilidir. Tekli doymamış yağ asidi bakımından zengin beslenmenin harika bir yolu zeytinyağı ağırlıklı beslenmektir.


Zeytinyağının sağlığınız için fiziksel faydalarının yanı sıra ruhsal açıdan da pek çok faydası vardır. Düzenli bir şekilde zeytinyağı tüketmek vücudunuzdaki serotonin seviyesinin artmasına yardımcı olur. Bu yüzden, zeytinyağı ağırlıklı beslenmek mutluluk hormonlarınızı artırmak için harika bir seçenektir.


Zeytinyağı, yemeklerinize lezzet, vücudunuza zindelik katarken aynı zamanda sizi mutlu da edecek.


Soğuk ve sıcak yemeklere kusursuz şekilde uyum sağlayan Garandere Zeytinyağını sabahları aç karnına çiğ tüketebileceğiniz gibi tüm yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Garandere Zeytinyağının şifası sizinle olsun.


  • Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page