top of page

Zeytinyağındaki Polifenolün Gizli Harikaları



Son zamanlarda adını çokça duyduğumuz polifenoller mikro ölçekte vücudumuzu hastalıklara karşı korumada kalkan özelliği görür.

Zeytinyağı için polifenoller çok önemlidir. Çünkü zeytinyağı polifenol içeren tek bitkisel yağdır. Antioksidan kaynağı zeytinyağının sağlık içeriği tamamen polifenollerle ilgilidir.


Erken hasat, soğuk sıkım, sızma zeytinyağı bitkilerde bulunan organik antioksidan bileşikler olan polifenoller açısından zengindir.

Polifenoller, vücudumuza giren zararlı serbest radikallerle savaşarak sağlıklı kalmamıza destek olur. Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalar, zeytinyağındaki polifenollerin kalp sağlığını korumada ve kanseri önlemede gerekli olduğunu göstermiştir.


Zeytinyağının faydaları sayısızdır ve polifenoller, bu sağlıklı yağın vucudumuz için gerekli olmasının sebeplerinden sadece bir tanesidir. Polifenoller, hücrelerimizi korumaya ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

Beslenme rutinine zeytinyağı eklemek, vücudumuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olur.


İhtiyacımız olan tam polifenol miktarı, yaşımız, cinsiyetimi ve genel sağlığımız dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. Yine de genel olarak söyleyebiliriz ki, uzmanlar günde en az 30 mg polifenol almamızı önerir.

Diğer antioksidanların aksine polifenoller ısı ile yok olmazlar, bu da pişmiş gıdalarda hala aktif oldukları anlamına gelir. Polifenol alımınızı artırmanın en iyi yollarından biri düzenli olarak sızma zeytinyağı ile orta ısıda yemek pişirmektir. Bu nedenle kaliteli bir sızma zeytinyağı ile yemek pişirmek de tüm polifenol faydalarını almanızı sağlayacaktır.


Günlük yemeklerinize bir veya iki çorba kaşığı zeytinyağı eklemek ya da sabahları aç karnına bir miktar zeytinyağı içmek yeterince polifenol aldığınızdan emin olmanın basit bir yoludur.


Özetle; polifenol açısından zengin zeytinyağı, sağlık yararları söz konusu olduğunda gizli bir mücevherdir. Sadece kalp sağlığını ve vücutsal işlevleri iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda kanser önleyici özelliklere de sahiptir.

Bu nedenle, zeytinyağınızı satın alırken polifenol oranı yüksek erken hasat, soğuk sıkım bir zeytinyağı seçtiğinizden emin olun.

Garandere’nin şifası sizinle olsun.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page