top of page

Zeytinyağı, Sağlık ve Güzellik Kaynağıdır



Birçok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahip olması zeytinyağını sağlığımız için vazgeçilmez besinlerden biri haline getiriyor.


Saymakla bitmeyen faydalarının yanında zeytinyağının kansere karşı güçlü bir silah olduğu bilinmektedir.


Zeytinyağında bulunan üç temel antioksidan madde olan polifenoller, oleuropein ve sukualen damar sertliğine ve kansere yol açan enzimlerin yapımını engeller. DNA üzerinde meydana gelen hasarları tamir eden bu antioksidanlar, güçlü özellikleri sayesinde kansere karşı bir kalkan görevi görürler.


Ayrıca, düzenli zeytinyağı tüketimi kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri korur. Bu nedenle özellikle yaşlıların ve gelişme çağındaki çocukların zeytinyağı tüketmesi önerilmektedir.


Zeytinyağı başta E vitamini olmak üzere A, D ve K vitaminlerini doğal olarak içinde barındırır. Özellikle güçlü bir antioksidan olan E vitamini doku yenilenmesi ve stresin hücrelerde yarattığı hasarın giderilmesine yardımcı olur.


Düzenli zeytinyağı tüketiminin alzheimerdan koruduğu, belleği güçlendirdiği ve depresyon riskini azalttığı bilinmektedir.


Her derde deva olan zeytinyağı, harici kullanımda saçı yumuşatır, besler, nemlendirir, saç ve tırnakların hızla uzamasına yardım eder.


Yeryüzünün bu en eski ve en sağlıklı gıdası olan zeytinyağı yüzyıllardır insanlar için cilt bakımından kansere, kemik gelişiminden kolesterole kadar birçok rahatsızlık için başvuru kaynağımızdır.


Düzenli olarak yüksek polifenollü zeytinyağı tüketmek kanserin yanı sıra sağlık açısından pek çok destekleyici etkiye sahiptir.


Faydası saymakla bitmeyecek olan bu şifa kaynağını sofranızdan eksik etmeyin!


Garandere Zeytinyağının şifası sizinle olsun.


  • Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page