top of page

Zeytinyağı, Anne Adayları ve Bebeğiniz İçin Sağlıklı Mı?


Bir anne adayı olarak yediğiniz, içtiğiniz ve cildinize sürdüğünüz şeylerin doğmamış bebeğiniz için güvenli olup olmadığını muhtemelen sık sık merak ediyorsunuzdur. Size zeytinyağını tüketmenin ve hamileyken uygulamanın tamamen güvenli olduğunu, böylece zeytinyağını diyetinize ve cilt bakımı rutininize güvenle ekleyebileceğinizi söylemek için buradayız.


“Zeytinyağı bebekler için sağlıklı mı?” sorusuna vereceğimiz cevap; kesinlikle evet. Zeytinyağı, sağlıklı yağlar ve büyüyen bebeklerde sağlıklı bağışıklık ve nörolojik gelişimi destekleyen antioksidan E vitamini için iyi bir kaynaktır. Zeytinyağı ayrıca anti-inflamatuar faydalar sunan ve kalp sağlığını destekleyen bitki bileşikleri olan polifenoller içerir.


Zeytinyağı, Bebeğinizin Gelişimine Yardımcı Olur

Zeytinyağı, bebeğinizin kalbi için inanılmaz faydaları nedeniyle gerekli olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Küçüğünüz rahminizde büyürken, zeytinyağı tüketmeniz bebeğinizin beyin fonksiyonlarını ve gelişimini iyileştirebilir.


Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Bebek beklerken vücudunuz, içinizde başka bir insan yaratmak için fazla mesai yapar. O yüzden hamilelik 99,9 oranında sizi yorgun bırakır. Bu, bağışıklık sisteminizin biraz daha zayıf olabileceği, sizi hastalığa daha yatkın hale getirebileceği anlamına gelebilir. Bu nedenle, hamileliğiniz sırasında sağlıklı beslenme ve egzersiz rutini sürdürmek özellikle önemlidir. Günlük doğru miktarda vitamin almak, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Örneğin A vitamini, bağışıklık sisteminizi korumada çok önemli bir rol oynar. Neyse ki, zeytinyağı A vitamini açısından zengindir. Pek çok faydasını elde etmek için hamileliğiniz sırasında zeytinyağını beslenmenize ekleyerek ölçülü tüketebilirsiniz.


Çatlakları Azaltır

Hamile bir kadın çatlaklara yabancı değildir. Bunun nedeni, vücudunuzun büyüyen bebeğinize uyum sağlamak için esnemesidir. Hamileliğinizin erken dönemlerinde karnınıza ve kalçalarınıza zeytinyağı sürmek, önünüze çıkan çatlakları önlemenin en iyi yollarından biridir.


Bebeğinizi Rahatlatır

Artık anne adayı değil de anne olduğunuzda zeytinyağı, ebeveynlik yolculuğunuzda bebeğinizi mutlu ve rahat tutmak için bir katalizör görevi görebilir. Cildiniz için pek çok kullanımıyla bilinen zeytinyağı, bebeğinizin cildini sağlıklı, nemli ve yumuşak tutmak için de kullanılabilir.


Bebeğinize masaj yaparak onunla özel bir bağ kurabilirsiniz. Masajlar, bebeğinizin sakinleşmesine ve huzurlu bir uyku çekmesine yardımcı olur. Bebeğinize masaj yapmanın bir yolu, biraz zeytinyağını ılık suyla karıştırmaktır. Küçük kollarını, parmaklarını, bacaklarını ve ayak parmaklarını yaklaşık 15 dakika ovun ve ardından bebeğinizin cildini suyla temizleyin.


Pişik, bebeğinizin cildini tahriş eder ve onu rahatsız edebilir. Bir yemek kaşığı su ile iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp bebeğinizin pişiklerinin üzerine hafifçe sürebilirsiniz. Ama burada küçük bir not: Bu işlemden sonra bile kızarıklık devam ederse, bebeğinizin doktoruna başvurmanızı öneririz.


Bebeğinize zeytinyağını nasıl tanıtabilirsiniz?

Zeytinyağı, anne sütünde bulunan, bebeğin kemiklerinin gelişimine ve büyümesine katkıda bulunan linoleik ve yağ asitleri içerir. 6 aylıktan itibaren bebeğinizin yemek tariflerinde doktorunuzun izniyle bir miktar zeytinyağı kullanabilirsiniz.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page