top of page

Yüksek Polifenollü Zeytinyağı Doğal Bir Antioksidan Kaynağıdır

Güncelleme tarihi: 21 Tem 2022


Zeytinyağı, bileşiminde birçok kıymetli yağ asidi gibi bileşenlerin bulunduğu, antioksidan içeren ve en saf haliyle tüketilebilen tek bitkisel yağdır. Bu özelliği ile zeytinyağını asıl faydalı ve değerli kılan içerisindeki oleik asitler ve antioksidan görevi üstlenen polifenollerdir.


Zeytinyağındaki polifenoller doğal antioksidanlardır. Eşi benzeri olmayan, doğanın mucizesi olarak da adlandırılan yüksek polifenollü zeytinyağı, doğal antibiyotik ve antioksidan özellikler taşır. Zeytinyağının her 10 gramı, 5 mg kadar antioksidan içerirken; diğer bitkisel yağlar polifenol içermediğinden bu yağlarda antioksidan özellik bulunmaz.


Antioksidan, toksik yani zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan vücudu serbest radikallerin zararlarından koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bileşikler olarak tanımlanabilir.


Yüksek polifenollü, antioksidan özellikleri taşıyan zeytinyağını düzenli tükettiğinizde neler olur?


Kansere Karşı Kalkan Görevi Görür

Doğanın mucizesi zeytinyağı zengin içerikli bir besindir. A, D, E, K vitaminleri yönünden zengin olan zeytinyağı, kanserle ilişkilendirilen serbest radikallere karşı savaşan antioksidanlar yönünden iyi bir kaynaktır. Hatta Türk Kanser Derneği de yüksek polifenollü zeytinyağı tüketimini önermektedir.*


Karaciğer Temizliğine Yardımcıdır

Karaciğer vücudumuzun en önemli organlarından biridir. Karaciğerin görevi vücuda giren toksinlerin temizliğidir. Bu ciddi işi üstlenen organımızın fonksiyonlarının artmasına yardımcı ise zeytinyağıdır. Kaliteli, yüksek polifenollü antioksidan kaynağı zeytinyağı karaciğeri temizler.


Metabolizma Dostudur

Yüksek polifenollü, antioksidan özelliğine sahip zeytinyağı bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Zeytinyağı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde sindirim sistemini rahatlatır. Metabolizmanın daha hızlı ve düzenli çalışmasını sağlayan zeytinyağı diyet programlarında da kilo verme dönemlerini destekler.


Kemikleri Güçlendirir

Doğal zeytinyağı yüksek miktarda kalsiyum içerir. Mineral açısından da zengin olan zeytinyağı düzenli tüketildiğinde kemiklerinizin güçlenmesini sağlar. Kemik ve dişlerin gelişmesini, hücre ve dokuların yenilenmesini sağlar. Bebek bekleyen ve emziren anneler için iyi bir besin kaynağıdır.


Mide Sağlığına İyi Gelir

Zeytinyağı, oda sıcaklığında tüketildiğinde mide asiditesini azaltarak gastrit ve ülsere karşı korur. Antioksidan maddeler içerdiğinden dolayı diğer yağlara göre daha yüksek sıcaklığa dayanıklıdır bu yüzden kızartmalar için en ideal yağdır. Zeytinyağı hazmı en kolay yağdır.


Cildinizi Gençleştirir

Pürüzsüz bir cildiniz olsun istiyorsanız doğru bakım önerilerinden biri de zeytinyağı tüketmektir. Zeytinyağı, cildinin ihtiyaç duyduğu tüm faydalı yağ asitleri bir yana, E vitamini ve antioksidanlar da içerir. Bu nedenle cildi nemlendirerek güzelleştirdiği gibi kuruluk nedeniyle ciltte oluşan kırışıklıkların da önüne geçer.


Zeytinyağında bulunan mikrobesin ögeleri vitamin, mineral ve polifenoller; zeytinin çeşidi, üretim alanı, hasat zamanı ve üretiminde kullanılan teknolojiye göre değişiklik gösterir. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağında bulunan mikrobesin ögeleri çok güçlü antioksidan etki gösterir, bağışıklığı kuvvetlendirir, hayat kalitesini artırır.


Faydası saymakla bitmeyecek olan bu şifa kaynağını sofranızdan eksik etmeyin!



  • Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page