top of page

Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı


Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek herkesin hayali. Doğru besinler tüketmekse sağlıklı yaşamın en temel gereklilikleri arasında yer alıyor.


İnsanın temel ihtiyacı olan beslenmenin yapı taşını ise yağlar oluşturuyor.


Beslenmede kullandığımız yağlar bitkisel ve hayvansal kaynaklı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ancak zeytinyağı hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal olarak tüketilebilen tek yağ olduğu için diğerlerinden ayrılıyor.


Tüm dünyada önerilen ‘en sağlıklı beslenme’ şekli olan Akdeniz tipi beslenmenin temelinde de ‘yüksek polifenollü zeytinyağı’ bulunuyor.


Yapılan araştırmalrda ülkemizde de yaşlı nüfusun en fazla olduğu yerlerin, zeytinyağının ve sebze tüketim oranının yüksek olduğu Ege şehirleri olarak karşımıza çıkıyor.


Dünyada yaşamı uzatan tek beslenme biçimi Akdeniz- Ege mutfağı olarak gösteriliyor. Salatalardan ana yemeklere, soğuk mezelerden tatlıların içine bile ekleyebileceğiniz zeytinyağı, kalp damar sağlığını korumada bir numaralı gıdalardan.


Zeytinyağlı yemekler genelde sebze ağırlıklı olduğu için hem zeytinyağı hem sebze tüketmek bizim için iki kere sağlık anlamına geliyor. Bu nedenle Ege-Akdeniz mutfağı hem obeziteden koruyor hem de sadece kalp krizi riskini değil, kanseri de önlüyor.


Son yapılan bir çalışma zeytinyağının alzheimer hastalığına yol açan beyinde protein birikimini önlediği ve biriken proteini de azaltabildiğini gösteriyor. Zeytinyağı beyninizi korumaya yardımcı olabilecek polifenol adı verilen güçlü antioksidanlar içeriyor.


Ayrıca, zeytinyağının içerisinde bulunan E, K, sodyum ve potasyum gibi vitaminler sağlıklı yaşamın bir diğer mucizeleri. Cilt, canlılığını sürdürebilmesi için hücre yenilenmesine ihtiyaç duyar. Zeytinyağı bu soruna ilaç niteliğindedir. Düzenli zeytinyağı kullanımı hücreyi yeniler, cildinize iyi gelir.


Bu mucizevi yağın şifalarından ve koruyucu faydalarından yararlanabilmek için üretim aşamasında kalitesi bozulmadan sofralarınıza gelen, erken hasat soğuk sıkım polifenol değeri yüksek zeytinyağlarımızı siz de düzenli tüketerek şifasından faydalanabilirsiniz.


Sağlıkla kalın.


· Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page