top of page

Sızma Zeytinyağı, Covid-19’la Savaşmamıza Yardımcı Olabilir Mi?

Güncelleme tarihi: 22 May 2021

Özellikle koronavirüs salgını sırasında sağlıklı kalmak için besleyici yiyecekler yememiz gerektiğini biliyoruz. Bir çoğumuz ayrıca sızma zeytinyağının sağlığımıza faydalı olduğunun farkındadır. Bu nedenle sağlıklı bir beslenmede hayati bir rol oynayabilir. Covid-19’u önleyen veya tedavi ettiği kanıtlanmış herhangi bir yiyecek olmamasına rağmen, bazı kanıtlar Zeytinyağının yeni koronavirüsle savaşmamıza yardımcı olabileceğini gösteriyor.


Uzmanlar pandeminin stresi sırasında, sağlıksız ama rahatlatıcı yiyeceklere yönelmeye iten isteklerin çoğuna direnebilirsek, mineraller, antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin, sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı izlersek, sağlıklı kalma olasılığımızın daha yüksek olduğunu belirtiyor.


Bunun iki nedenden dolayı olduğuna işaret ediyor. Sağlıklı beslenme, koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor ve bizi koronavirüse karşı daha yüksek riske sokan kronik hastalıklardan korunmamıza yardımcı oluyor. Bu zor günlerde izlenmesi gereken sağlıklı beslenme reçetesi olarak da Akdeniz diyetini öneriyor. Akdeniz diyetinin temel malzemeleri arasında zeytinyağı, taze meyve ve sebzeler, protein açısından zengin baklagiller, balık, kırmızı et ve tahıllar yer alıyor.


Çeşitli uluslararası kuruluşlarda, Sızma zeytinyağı ve Akdeniz diyeti üzerinde çalışan tıp doktorları, Sızma zeytinyağının ve Akdeniz diyetinin kardiyovasküler (kalp veya kan damarlarının hastalıklarını içeren gruba verilen genel bir isimlendirmedir) hastalıkları önlemeye yardımcı olduğu konusunda hem fikirler. Buna ek olarak beslenmedeki değişikliklerin etkilerinin de hızlı olduğunu, olumlu etkilerin birkaç hafta içinde gözlenebildiğini söylüyorlar.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page