top of page

Ramazanda da Metabolizmanızı Koruyun

Güncelleme tarihi: 22 May 2021


Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak metabolizma da yavaşlar. Metabolizma hızının yavaşlaması, sindirim sisteminin yavaş çalıştığı şikayetleri de beraberinde getirir.


Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahurda tüketilen besinler de tüm gün tokluk hissi verecek ve gün içinde enerjimizi düşürmeyecek yiyeceklerden oluşmalıdır.


Örneğin sahurda zeytinyağı, süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmek gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler ve salatadan oluşan bir öğün tercih edebilirsiniz. Sahurda zeytinyağı ya da zeytinyağlı yiyecekler tüketmek hem tok tutacak hem de metabolizmanızın düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır.


Eğer sahura kalkamayanlardansanız metabolizmanızın sağlıklı ve düzeni çalışması için aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı içebilirsiniz. Tek başına zeytinyağı tüketiminde zorlanıyorsanız 1 yemek kaşığı zeytinyağını peynir, domates ve salatalık üzerine dökerek de tüketebilirsiniz.


Ramazan ayında da sağlık sizinle olsun.

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page