top of page

Kalbiniz İçin Zeytinyağı

Muhtemelen zeytinyağının kalp sağlığı ile ilişkili olduğunu duymuşsunuzdur. Son yıllara kadar bilim insanları bunu zeytinyağındaki "sağlıklı doymamış yağlara” bağladılar, ancak son kanıtlar zeytinyağındaki "tıbbi" polifenolik moleküllerin gerçek kalp koruyucuları olduğunu gösterdi.

Bu güçlü polifenoller, günlük olarak tüketilen az miktarda doğru zeytinyağının bile kardiyovasküler hastalıklardan koruyabileceğini, kalp ve atardamarlardaki mevcut hasarı azaltabileceğini ortaya koydu. Artık, polifenoller olarak bilinen güçlü antioksidanlar sayesinde, sızma zeytinyağı anti-inflamatuar gıda ve kardiyovasküler koruyucu olarak kabul ediliyor.


Sızma zeytinyağı, yaşla birlikte iltihaplanmayı tersine çevirmeye yardımcı olur ve yüksek tansiyonu düşürmede fayda sağlar. Yapılan birçok çalışma, zeytinyağı ile beslenmenin koruyucu etkilerinin kalp ölümü riskini yüzde 30 ve ani kalp ölümü riskini yüzde 45 oranında azaltabildiğini gösteriyor!


Bu nedenle beslenmenizde sızma zeytinyağı kullanmanızı ve mümkünse günde bir ila dört yemek kaşığı zeytinyağı tüketmenizi tavsiye ediyoruz.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page