top of page

Hamilelikte Zeytinyağı Tüketimi

Bir anneye “ne zaman kendine çok iyi baktın?” diye sorsanız, size vereceği cevap büyük ihtimalle “hamilelik döneminde” olacaktır. Hamilelik, her kadın için oldukça heyecan verici ve beklentiyle dolu bir dönemdir. Bu dönemde hem anne hem de bebek sağlığı için anne adayları beslenme düzenlerinde değişikliklere giderler. Anne adayları beslenme programlarını oluştururken bebekleri ve kendileri için en sağlıklı besinleri tercih ederler.

Hamilelik döneminde sağlıklı yağlar arasındaki en iyi seçenekse %100 doğal tek yağ olan zeytinyağı olmalıdır.


Zeytinyağı içerdiği vitaminler, Omega-3 ve Omega-6 çoklu doymamış yağ asitleri ve antioksidan özelliği sayesinde hem anne hem de bebek sağlığı için oldukça faydalıdır.


Anne adaylarının vücut bağışıklık sisteminde bebeği korumak için bazı değişiklikler meydana gelir. Bu dönemde bağışıklık sistemi direnci düşer. Zeytinyağında doğal olarak bulunan E vitamini yaşamın her anında bağışıklık sistemini güçlendiren vücut sağlığı için gerekli bir vitamindir.


Omega-3 ve Omega-6 çoklu doymamış yağ asitleridir ve bebeklerin beyin gelişiminde, kalp ve göz sağlığının korunmasında oldukça etkilidir. Bu yağ asitleri vücut tarafından üretilmediği için mutlaka günlük beslenmeye dahil edilmesi gerekir. Hamilelikte Omega-3 ve Omega-6’yı bir denge içerisinde alabilmek için zeytinyağı tüketmek oldukça önemlidir.

Antioksidanlar, hücrelerin zarar görmesini engelleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek verir. Zeytinyağı da içeriğindeki polifenoller sayesinde çok iyi bir antioksidan kaynağıdır.

Hamilelikte zeytinyağı tüketiminin anne adayları ve bebek üzerindeki faydaları hafife alınmamalıdır. Zeytinyağının yukarıda saydığımız faydalarını dikkate alarak anne adayları hamileliği boyunca gönül rahatlığıyla yemeklerinde yeteri miktarda zeytinyağı kullanabilir.


Unutulmamalıdır ki zeytinyağı, anne sütüne eşdeğer özellikler taşıyan tek yağdır.


Burada önemli olan nokta zeytinyağının kalitesi ve tüketim miktarıdır. Her şeyde olduğu gibi tüketimde de aşırıya kaçılmamalı; yüksek polifenollü, %100 doğal, düşük asidite değerlere sahip zeytinyağı tercih edilmelidir.


Ürünlerimizi incelemek için tıklayınız.


  • Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page