top of page

Garandere Zeytinyağı ile Akdeniz diyeti: Anti Enflamatuar = Anti-Covid

Güncelleme tarihi: 22 May 2021

Akdeniz diyeti yerli yabancı Tıp insanları tarafından destekleniyor. Uzmanlar, Akdeniz diyetinin sadece antioksidanlar açısından değil, aynı zamanda bağışıklık sistemi tarafından faydalı “anti-enflamatuar* ” etkilerini vurguluyorlar ve şöyle diyorlar; “Covid-19 vakaları için sistemik inflamasyonu* olan kişiler, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve obezite olanlar dahil, çok daha büyük risk altındadır.”

Anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip besinlerin, örneğin zeytinyağının, Covid-19 ile ilişkili belirtileri önleyebileceği ve azaltabileceği görüşünde.


Garandere Zeytinyağı da zengin bir anti-enflamatuar ve antioksidan bileşik kaynağıdır. Her gün en az bir kaşık sağlık savunucusu Garendere Zeytinyağını güvenle tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.



 

* Anti-enflamatuar: iltihabi reaksiyonu önleyici anlamındadır.

* Sistemik inflamasyon: İnflamasyon vücut savunma sisteminin bir parçasıdır. Halk arasında iltihap ya da yangı diye de bilinir. Bağışıklık sisteminin, hasarlı dokuyu onarmak için oluşturduğu bir tepkidir. İyileşme sürecini hızlandırır ve yabancı istilacılara karşı vücudu korur. İnflamasyon akut ya da kronik olmak üzere iki şekilde görülür. Ani başlar ve kısa sürede iyileşirse akut, yavaş ilerleyip uzun süre devam ederse kronik inflamasyon olarak adlandırılır. Kronik ya da sistemik inflamasyon tedavi gerektirir.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page