top of page

Bu Etikete Dikkat!


Kalitesi ve lezzetiyle Türk mutfağına değer, şifasıyla insanlığa sağlık katan Milas Zeytinyağı, Türkiye’de Coğrafi İşaret* alan ilk zeytinyağı olmuştur.


Bu işaret, Milas yöresinde yetişen Memecik cinsi zeytinlerden üretilen zeytinyağının karakteristiğini tescillese de üretici olarak coğrafi işaret etiketini almak için belli üretim ve kalite kriterlerini geçme gerekliliği vardır.


Coğrafi işaret etiketli, iyi kaliteli zeytinyağının üretiminde hasat zamanından saklama aşamasına kadar her aşama büyük önem taşır. Kaliteli zeytinyağı elde etmek için sağlam ve hasarsız memecik cinsi zeytinlerin doğru zamanda uygun usullerle hasat edilmiş olması ve soğuk sıkım yöntemiyle hiç bekletilmeden sıkılması gerekir.


Zeytinyağı üretimi incelikli bir iştir. Her zeytin, her toprak, her rüzgar zeytinyağına farklı bir lezzet ve aroma katarken üretim tekniği de zeytinyağının kalitesini belirler. Bu kıymetli zeytini gerektiği gibi incelikle, özenle ve iyi yöntemler ile işlemek kaliteli zeytinyağının temelinde yatar.


Zeytinyağı aynı bölgeden toplanmış zeytinlerden elde edilmiş olsa dahi zeytinlerin işleme teknikleri yağın kalite özelliklerinde farklılıklara neden olmaktadır ve her üretilen zeytinyağı coğrafi işaret etiketini almayı hak etmez.


Coğrafi İşaret etiketli Garandere Zeytinyağı Türkiye’deki ve dünyadaki zeytin türleri arasında en yüksek polifenol değerlerine sahip memecik zeytinlerinden doğru tekniklerle üretilmektedir.


Kendi bahçemizden topladığımız zeytinlerimiz doğal ve en sağlıklı işlem olan soğuk sıkım yöntemiyle hiç bekletilmeden zeytinyağına dönüşür. Bu mucizevi yaşam iksiri doğası bozulmadan en sağlıklı şekliyle şişelenir.


Kendinizin ve sevdiklerinizin iyiliği için tercihiniz coğrafi işaret etiketli Garandere Zeytinyağı olsun.


Ürünlerimizi incelemek için tıklayınız.


*Coğrafi işaret nedir?

Tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page