top of page

Bebeklere Zeytinyağı İçirilir Mi?


Beslenme, bebeğinizin büyüme ve gelişiminde önemli bir yer tutar. Bebek beslenmesi ve sonrası dönemdeki çocuk beslenmesi, yaşam boyu sağlığı etkileyen ilk adımlardır.


Büyüme ve gelişmenin en hızlı sürdüğü yaşamın ilk yıllarındaki doğru beslenme çocuğun gelecek yıllardaki sağlık durumu ile doğrudan ilintilidir.


Bebeklerde ilk 6 ay anne sütünün mucizevi bileşimi ve geliştirici etkisinden sonra yavaş yavaş tamamlayıcı besinlere geçilmektedir.


6’ncı aydan sonra anne sütü veya devam sütüyle beraber tamamlayıcı besinlere geçerken, yeni başlanan farklı her besin sindirim sistemine tek tek tanıtılmalıdır. Meyveler, yoğurt, sebze derken zeytinyağı anneler tarafından genelde ‘enerji verici’ etkisi düşünülerek bebek beslenmesine eklenir.


Bebek beslenmesinde kullanılacak zeytinyağı çeşidi ise asit oranı 0,3-0,5 arasında olan sızma zeytinyağı olmalıdır.


Zeytinyağının Bebekler İçin Faydaları Nelerdir?

– Pişik olan bölgeye sürüldüğünde, hızla iyileşme görülür.

– Genel bebek sağlığı için anlık olarak yararlı olduğu gibi, bebeğin büyüme ve gelişme dönemi içinde çok güzel bir zemin oluşturur.

– Kabızlık döneminde biraz daha yoğun kullanıldığında, bebeklerde kabızlığı önleyici ve giderici etkiye sahiptir.

– Gelişme döneminde, daha sağlıklı saçların oluşmasına neden olur.

– Kanser ve kalp damar rahatsızlıklarına karşı önleyicidir ve iyi gelir.

– Diğer sıvı ve katı yağlara göre, çok daha sağlıklıdır.


Zeytinyağının daha sayılabilecek onlarca faydası vardır. Ancak çocuklarda kullanım ölçekleri düşük olmalı ve içirme şeklinde verilmemelidir.


  • Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page