top of page

Anne Sütünden Sonraki Mucize; Zeytinyağı

Şüphesiz çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlar bizim en değerlilerimiz. Söz konusu çocuklar olunca onlar için yapabileceğimiz en önemli şeylerin başında onlara sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazandırmak geliyor.

Biz yetişkinler, sağlıklı bir yaşamın parçası olarak zeytinyağını hayatımıza dahil etmenin gerekliliğini ve bize sağladığı faydaları artık biliyoruz. Peki ya bebeklerde ve çocuklarda zeytinyağı tüketimi nasıl olmalı?


Bebeklerin beslenmesinde ilk altı ay en temel besin maddesi anne sütüdür. Anne sütü, bebeğin sindirim sistemine uygun olduğu gibi aynı zamanda büyümesi ve gelişmesi için de tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ancak altı aydan sonra bebekler büyüdüğü için anne sütü tek başına yeterli olmamaktadır.


Zeytinyağı, anne sütünde bulunanlara benzer yağ asitleri içerir. Ayrıca A, C, D, E ve K vitaminleri ile birçok B vitamini içerir ve zengin bir antioksidan kaynağıdır. Anne sütü her zaman en iyisidir, ancak minimum miktarda organik sızma zeytinyağı bebek için mükemmel sağlık yararları sağlayacaktır.


Uzmanların önerilerine göre; altıncı aydan itibaren yavaş yavaş ek besinlere geçiş yapan bebeğiniz için hazırladığınız katı gıdalara 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave etmek bebeğinizin sindirim sistemi için faydalıdır. Burada önemli olan nokta; zeytinyağını vereceğiniz katı gıdayı pişirdikten sonra eklemenizdir.


Zeytinyağı, kalsiyum ve fosfor açısından kemiklerin sağlıklı gelişim süreci için gerekli olan minerallerin alımını teşvik eder ve bebekler için önemli olan D vitamininin emilimine yardımcı olur. Bu, çocuklara hassas yaşlarında kemik kırıklarına ve ileriki yaşlarda kemik erimesi riskine karşı da ek koruma sağlar.


Bebeğinizin ek gıda alımının yanı sıra yumuşak ve korunmaya muhtaç cildini de zeytinyağının nemlendirici özellikleriyle koruyabilirsiniz. Banyodan sonra yapacağınız zeytinyağı masajı bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olurken cildini de doğal olarak nemlendirir. Uykuya yatırmadan önce zeytinyağı ile avuçlarına ve ayak tabanlarına yapacağınız masajla bebeğinizin gece boyunca daha rahat uyumasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeğiniz için kullanacağınız zeytinyağının doğal, güvenilir, düşük asiditede ve soğuk sıkım olduğundan kesinlikle emin olmanızı öneririz. Bebeğinizi zeytinyağı veya başka bir ek gıda ile tanıştırmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye diyoruz.


  • Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page